Er solenergi CO2-neutral?

Virksomheder, der abonnerer på The 0-Mission kan hævde at deres elforbrug er CO2-neutralt. Men selvfølgelig er der udledninger forbundet med produktion, transport og opstilling af solpaneler som i et livscyklusperspektiv bør tælles med.
solenergi

Alle vedvarende energityper giver slutkunden ret til at hævde at deres elforbrug er CO2-neutralt – også i klimaregnskaberne. Men medregner man de udledninger, der er sket under fremstilling, transport og opstilling af panelerne er der selvfølgelig også udledninger forbundet med produktion af strøm i solparker.

Vores Solpark

Det er svært at sætte tal på de specifikke livscyklus CO2-udledninger pr. produceret kWh fra den solpark i Vejle vores kunder abonnerer på. Tallet afhænger af hvor mange år parken vil producere strøm og af antallet af solskinstimer. Det forudsætter også valid viden om udledningerne i hele produktionskæden – en viden vi desværre ikke har, men som vi søger at sikre i kommende projekter. Kun med den viden kan vi begynde at sikre, at udledningerne i hele produktionskæden reduceres.

Der findes dog analyser, af den gennemsnitlige livscyklusudledning forbundet med produktion af 1 KWh solkraft. UNECE vurderer, at den gennemsnitlige udledning pr. produceret kWh solkraft er 37 g CO2e. Til sammenligning er CO2e-udledningen på 849 g pr. produceret kWh kulkraft. I et livscyklusperspektiv er udledningerne ved at producere 1 kWh kulkraft dermed 23 gange større end ved at producere 1 kWh solkraft.

Mere Fra Vores Blog

Kom i gang i dag

The 0-Mission

Det tager kun få dage at være onboardet hos The 0-Mission.
Bliv kontaktet af os

Vi tager en snak om jeres behov og strømforbrug og vi giver et tilbud baseret på jeres elforbrug.

Kontrakt til godkendelse
Kort efter vores samtale, modtager I et kontraktudkast og Code of Conduct til underskrift.
Abonnementet er tegnet

Når I har underskrevet kontrakten er produktionen fra en del af parken reserveret til jer. I løbet af et år, kommer jeres del af parken til at producere lige så meget grøn strøm som i forbruger.

Har du også set lyset?

Mangler I en let måde at få grøn strøm i jeres virksomhed og samtidig tage ansvar for udbygningen af grøn strøm i Danmark? Så lad os tage en uforpligtende snak.
Få alle detaljerne med
Når du udfylder formularen får du vores whitepaper, helt gratis.

Bliv en del af The 0-Mission